fair, folk festival, rides-1729603.jpg

Actie “Fakeboys” Kermis De Goorn.

De actie met de naam Fakeboys is een initiatief van de gemeente Koggenland en moet meisjes waarschuwen voor loverboys. De gemeente hoopt ze bewust en weerbaar te maken, ,,zodat ze in een soortgelijke situatie weten wat ze (niet) moeten doen”. Ook de politie en jongerenwerkers waren erbij betrokken. Volgens Koggenland is met de actie ‘de kwetsbaarheid van jonge meiden’ aangetoond. “En hoe belangrijk het is dat ze weerbaar zijn.” Een uitzondering daargelaten reageerden alle aangesproken meiden enthousiast op de actie. Ook ouders reageerden positief. 

Het zorgteam van de gemeente is na afloop van ‘de flirt’ met de acteur met alle meiden in gesprek gegaan. De burgemeester spreekt van een honderd procent score. “Omdat we alle 22 meisjes een belangrijke boodschap hebben meegegeven.”

De gemeente benadrukt dat er in Koggenland ‘nagenoeg geen meldingen’ zijn. “Maar dat betekent niet dat het probleem hier niet speelt.” 

Lees artikel: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/222929/tientallen-meisjes-benaderd-door-loverboy-op-kermis-de-goorn