fair, hype, folk festival-1559533.jpg

Actie “Fake boys” op de Kermis in Hoorn.

HOORN – Op donderdagmiddag en -avond 16 augustus heeft de gemeente Hoorn in de binnenstad een actie met nep-loverboys gehouden. Doel van de actie is meiden bewuster te maken van de gevaren en trucjes van loverboys.

Naar aanleiding van deze actie wil de gemeente vooral de aandacht vestigen op het voorkomen van slachtoffers door de voorlichting aan meiden(groepen) op te schroeven. Bijvoorbeeld op scholen en in het uitgaansgebied. ‘We willen jongeren bewuster maken van de gevaren en trucjes van loverboys. Het is belangrijk dat meiden een leuk sociaal leven opbouwen, maar het is nog belangrijker dat zij zelf herkennen wanneer het geen versiertruc meer is’, aldus burgemeester Jan Nieuwenburg.

Ook nazorg bieden is onderdeel van het vervolgtraject van deze actie. Als het toch misgaat, moet duidelijk zijn waar je terecht kunt voor een luisteren oor, opvang en wat er verder nodig is om onder een nare situatie uit te komen. Hierin trekt de gemeente op met de preventiemedewerkers van 1.Hoorn, jongerenwerkers van Stichting Netwerk, de connectie coach en de politie. Zij waren ook onderdeel van de actie die gehouden werd. Het Jongerenloket had voor de actie de deuren open gehouden voor het geval opvang nodig was.

Lees artikel: https://onswestfriesland.nl/2018/gemeente-hoorn/actie-met-nep-loverboys-op-hoornse-kermis/