bumper cars, amusement park, lights-6482641.jpg

Actie “Fake boys” op de kermis in Schagen.

De acteurs probeerden meisjes in de leeftijd van 14 tot 19 jaar te verleiden hun telefoonnummer af te geven, zodat ze uitgenodigd konden worden voor een feestje. En met succes ook: van de zestig benaderde meisjes gaf de helft haar telefoonnummer, zegt gemeentewoordvoerster Liesbeth Koning desgevraagd.

Het ging hier echter niet om echte pooierboys, maar om de actie ‘Fakeboys’ van de gemeente Schagen samen met de politie en De Connectie Coach. De gemeente wilde hiermee meisjes bewust maken van de manier waarop ze omgaan met de mogelijke werkwijze en aandacht van pooierboys.

Burgemeester Marjan van Kampen: ,,We weten dat we het probleem van pooierboys niet in één middag kunnen oplossen. Het is daarom niet voor niets dat de politiek hier aandacht voor heeft gevraagd. Met deze actie willen we de weerbaarheid van meisjes vergroten.”

Lees artikel: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190629_27336812?utm_source=google&utm_medium=organic