smartphone, woman, girl-569076.jpg

Actie “fakeboys” in Heemskerk.

De actie Fakeboys is een initiatief van de gemeente Heemskerk en bedoeld om meisjes te waarschuwen voor loverboys. En om hen bewust en weerbaar te maken. Zodat zij in een soortgelijke situatie weten wat ze (niet) moeten doen. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Heemskerk, de Connectie Coach, Sociaal Team Heemskerk, Welschap Jongerenwerk, de politie en gecoördineerd door het Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Holland Noord.

De actie laat de kwetsbaarheid van jonge meiden zien, en hoe belangrijk het is dat zij weerbaar zijn. Burgemeester Mieke Baltus: “Een 100% score deze actie, omdat we alle 35 meisjes een belangrijke boodschap mee hebben gegeven. In Nederland zijn bijna 3.000 jonge vrouwen jaarlijks het slachtoffer van seksuele uitbuiting. Hoewel in Heemskerk nagenoeg geen meldingen zijn, betekent dat niet dat het probleem hier nog niet speelt. We vinden het belangrijk om preventief te sturen en waar mogelijk te signaleren. Het is van het grootste belang dat kwetsbare jongeren niet in het criminele circuit terechtkomen, waaronder mensenhandel en prostitutie. Het leed is niet te overzien voor de jongeren zelf, hun ouders en de samenleving.”

Lees artikel: https://www.uitgeester.nl/nieuws/algemeen/33958/nep-loverboys-op-kermis-heemskerk#