Leerlingen Groep 8 Van “De Hoeksteen” In Debat.

De Connectie Coach organiseerde vandaag met de leerlingen van groep 8 van de Hoeksteen en in samenwerking met de docenten en Matthijs van den Bergh Broerse een debat. Het welbekende “jongeren Lagerhuis” werd nagebootst.

Centraal stond de actuele gebeurtenis omtrent acteur Will Smith.

Uiteraard werd er gelet op de manier van debatteren, de argumenten voor en tegen maar tegelijk keken wij ook naar persoonlijke ontwikkeling en het groepsproces, daarnaast werden de competenties luistervaardigheid en de communicatieve vaardigheden ruimschoots getraind en getoetst.

De leerlingen maakte er een succes van. De energie was meer dan 100%, er was wederzijds respect, ijzersterke argumenten kwamen voorbij, met cijfers en alles erop en eraan.
Maar het allermooiste was dat de leerlingen aangaven door het debatteren ook wat over zichzelf te hebben geleerd en dat luisteren vaak de best